NL EN
DONEER NU!

Steun voor Ierse wet tegen “wijntje bij de kapper”

26 september 2017

Steun voor Ierse wet tegen “wijntje bij de kapper” De trend om een glas gin-tonic of een prosecco aan te bieden bij de kapper, in plaats van koffie of thee, krijgt ook kritiek in Ierland. Het wachten is op de Public Health Bill die gratis verstrekken van alcohol gaat verbieden. De minister van Gezondheid van Ierland, Simon Harris, hoopt dat dat wetsvoorstel voor het einde van dit jaar wordt aanvaard.

Alcoholpreventieorganisaties beweren dat kappersklanten worden aangemoedigd om foto’s van zichzelf te posten terwijl ze genieten van een drankje en hun haar gekapt wordt. Alcohol Ireland waarschuwt dat dat drinken “alledaags” maakt. De nieuwe wetgeving zal volgens deze organisatie de normalisering van alcohol kunnen tegengaan.

Minister Harris wil het wetsvoorstel met zo weinig mogelijk wijzigingen door het parlement lozen. Inmiddels wordt wel aangenomen dat kleinere detailhandelaren niet verplicht zullen worden om in hun winkels de schappen met alcoholhoudende dranken permanent te scheiden van andere levensmiddelen.
De drankenindustrie heeft al gewaarschuwd dat de wetgeving Ierland een van de meest beperkende landen ter wereld zal maken voor wat betreft de handel in alcohol.

Bron: irishexaminer.com.

Laatste nieuws