NL EN
DONEER NU!

Land van Cuijk gaat privéfeesten in dorpshuizen toestaan

21 november 2023

Een privéfeest met alcohol organiseren in je eigen dorpshuis? Dat kan straks legaal in enkele dorpen in Land van Cuijk. Tenminste als de gemeenteraad akkoord gaat met de voorstel van B&W.

Het gemeentebestuur wil de regels zo aanpassen dat dorpshuizen in kleine kernen zónder horeca dit soort feestjes mogen houden. Wel alleen voor eigen inwoners.

De gemeente komt zo tegemoet aan wensen uit de ‘kroegloze’ dorpen Sint Agatha, Ledeacker, Gassel en Velp. De dorpshuizen krijgen een paracommerciële horecavergunning, waarbij middels een verordening wordt toegestaan dat in deze inrichtingen bijeenkomsten van persoonlijke aard gehouden worden.

Een tweede grote aanpassing in de nieuwe verordening voor Land van Cuijk is dat de schenktijden van alcohol in sportkantines gelijk worden getrokken. De vijf gemeenten waaruit Land van Cuijk is ontstaan, hadden elk hun eigen beleid. De nieuwe regel wordt nu: tot één uur na trainingen mag in sportkantines alcohol geschonken worden, bij wedstrijden mag dit tot twee uur erna.

Bron: gelderlander.nl.

Laatste nieuws