NL EN
DONEER NU!

Terrasje pakken in Zwolle het goedkoopste van heel Nederland

25 juli 2017

Zwolle is dit jaar de goedkoopste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras van Zwolle is €21,00, dit is 2,4% hoger dan vorig jaar. De landelijke terrasprijs is dit jaar gemiddeld met 2,2% gestegen naar €22,10. Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. Deze resultaten zijn afkomstig van het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies.

Uit het onderzoek blijkt dat de stijging van de inkoopprijs net als voorgaande jaren niet volledig wordt doorberekend aan de Nederlandse consument. Over de afgelopen vijf jaar steeg de inkoopprijs van bier zelfs met 21,5% terwijl gemiddeld de prijs slechts met 10,5% werd verhoogd in de horeca.

Cocktails worden dit jaar als dé opkomende trend op het terras genoemd. Een andere trend die zich dit jaar voortzet op alle terrassen zijn de speciaalbieren. Nagenoeg alle onderzochte bedrijven verkopen Radler. Ook de zelfgemaakte limonades en ijsthee’s worden dit jaar weer veel geschonken. Deze dranken zijn qua inkoop relatief goedkoop en kunnen naar eigen smaak worden geschonken, dit maakt de producten uniek.

Bron: spronsen.com.

Laatste nieuws