NL EN
DONEER NU!

Van Rijn beantwoordt vragen over gevolgen latere sluitingstijd Amsterdam

24 april 2015

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft vandaag geantwoord op vragen van het Kamerlid Marit Rebel (PvdA) over het onderzoek waaruit bleek dat een latere sluitingstijd op het Rembrandtplein in Amsterdam leidde tot hogere aantallen drankslachtoffers.

Van Rijn benadrukt in zijn antwoord dat er meer verklaringen mogelijk zijn voor het hogere aantallen drankslachtoffers. Het kan – aldus de staatssecretaris - zijn dat door de langere openingstijden, mensen meer zijn gaan drinken. Maar het kan ook zijn dat het aantal bezoekers rond het Rembrandtplein is toegenomen, waardoor het aantal incidenten stijgt bij een vast percentage incidenten per aantal bezoekers. Een eventuele toestroom van bezoekers kan ook leiden tot meer drukte in het gebied met meer conflictsituaties en geweld als gevolg.

De staatssecretaris geeft aan dat hij zal bekijken of het beleid rond horecasluitingstijden meegenomen kan worden in het onderzoek naar de impact van beleidsmaatregelen. Dit onderzoek zal eind 2015 gereed zijn, tegelijkertijd met het onderzoek naar de maatschappelijke kosten en baten van alcoholgebruik.

Bron: rijksovereid.nl.

Laatste nieuws