NL EN
DONEER NU!

Afhalen alcohol bij Amsterdamse horeca verboden

24 december 2021

Afhalen alcohol bij Amsterdamse horeca verboden Het afhalen van alcoholhoudende dranken bij Amsterdamse horecagelegenheden tijdens de lockdown is verboden.

Het besluit van burgemeester Femke Halsema is mede genomen door excessen bij de verkoop van alcohol in de binnenstad tijdens de lockdown vorig jaar, legt de woordvoerder van de burgemeester uit. “Deze bijeenkomsten droegen niet bij aan het beoogde idee en effect van een lockdown. De consumptie van alcohol werd een doel op zich.”

Kind van de rekening is de Glühwalk die langs verschillende horecazaken in Amsterdam gaat. Vorig jaar werden de wandelingen door de gemeente gedoogd, mits de glühwein in flesjes werd verkocht zodat de klanten ze mee naar huis konden nemen. Maar dit jaar mag de horeca geen alcohol meer verkopen en hebben georganiseerde wandelingen een evenementenverbod gekregen.

In veel andere steden, zo ook Utrecht, wordt het afhalen van alcohol bij horecagelegenheden wel toegestaan, mits de drank in een gesloten fles zit en bedoeld is om te drinken bij het afgehaalde eten. Een beker warme glühwein tijdens een koude avondwandeling is daar ook geen optie.

Bronnen: raadsinformatie.nl, parool.nl en utrecht.nl.

Laatste nieuws