NL EN
DONEER NU!

1 op 10 thuiswerkers drinkt alcohol onder werktijd

26 augustus 2022

Ongeveer 10% van de thuiswerkers drinkt onder werktijd wel eens alcohol. Bijna drie op de tien doen wel eens een dutje. Dat blijkt uit onderzoek van softwarebedrijf Klippa.

In beide gevallen zijn het veel vaker mannen dan vrouwen die zich aan dit gedrag bezondigen. Een derde van de mannelijke thuiswerkers knapt wel eens een uiltje, terwijl slechts een vijfde van de vrouwen zegt dit te hebben gedaan tijdens het thuiswerken. Waar 12% van de mannen wel eens alcohol drinkt tijdens het thuiswerken (en niet alleen op vrijdagmiddag) geeft maar 5% van de vrouwen toe dit wel eens te hebben gedaan. Jongere werknemers vertonen dit gedrag veel vaker: 37% van de twintigers doet wel eens de ogen dicht tijdens het thuiswerken en 14% drinkt wel eens een alcohol. Ook zie je dit gedrag vaker bij alleenstaanden dan bij huishoudens.

Het onderzoek is uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau PanelWizard onder 1.045 respondenten. Dit zijn Nederlanders van 18 jaar en ouder, werkend in loondienst bij een bedrijf met 100 medewerkers of meer, die een kantoorbaan hebben en de mogelijkheid hebben om thuis te werken.

Bron: accountancyvanmorgen.nl.

Laatste nieuws