NL EN
DONEER NU!

SVH neemt weer examens Sociale Hygiëne af

14 april 2020

SVH start de examens Sociale Hygiëne weer op. Dit gebeurt in aangepaste vorm, op 1,5 meter afstand. De komende twee weken gaan 9 toetscentra open, door het land verspreid, om extra onnodig verkeer door Nederland te voorkomen.

De vraag naar examens Sociale Hygiëne is groot. Vanuit verschillende kanten wordt SVH dringend verzocht om de examens Sociale Hygiëne weer op te starten.

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Diverse horecawerkgevers, hotelketens en Koninklijke Horeca Nederland geven aan dat er straks erg veel behoefte is aan nieuwe gediplomeerden. Ook voor supermarkten met een borrelshop. Door ziekte of quarantaine is er bij de supermarkten meer uitval van medewerkers, bovenop het normale verloop. Sociale Hygiëne is voor de supermarkten en de borrelshops van groot belang en een vereiste om alcohol op een goede en veilige manier te verkopen.”

Het alternatief zou zijn dat supermarkten met de gemeentes afspraken gaan maken over drankverkoop door niet-gediplomeerden. Wanneer de examens niet hervat zouden worden, zou dat voor het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel een noodmaatregel zijn om toch drank te kunnen blijven verkopen. Voor zowel SVH als voor het ministerie van VWS is dat een ‘no go’.

Bron: missethoreca.nl.

Laatste nieuws