NL EN
DONEER NU!

Verbod op pubcrawls in Amsterdam?

14 januari 2017

Verbod op pubcrawls in Amsterdam? Burgemeester Van der Laan van Amsterdam wil dat er een einde komt aan pubcrawls. Dat zei hij op AT5. Van der Laan: "Dan zeggen café's, bij mij kun je voor zoveel geld onbeperkt drinken en dan maken ze ook nog tours tussen die café's. Dat leidt tot schade bij de persoon, het leidt tot overlast." De burgemeester wil daar dan ook van af: "Verbieden is een uiterst middel, eerst gaan we in overleg."

Ook ging Van der Laan in dit gesprek met AT5 in op de resultaten van een onderzoek waaruit bleek dat 90% van de kroegen zich niet houdt aan de leeftijdsgrens van 18 jaar. Van der Laan: "Men houdt zich er heel slecht aan en dat verbaast me wel. (...) Daar zijn ook aardig wat smoesjes over gebruikt: bijvoorbeeld er komen weinig jongeren in het café of we kunnen het niet zien. Daarin hebben we nog een weg te gaan." Van der Laan wil met de kroegen om tafel om afspraken te maken: "Ik blijf wel optimistisch want ik vind de Amsterdamse horeca de laatste jaren best een goede partner."

Uit het onderzoek blijkt verder dat ruim 72% van de kroegen blijft doorschenken bij mensen die duidelijk te veel op hebben. Van der Laan noemde doorschenken 'een van de ergste dingen', vooral omdat dronkenschap regelmatig leidt tot verdrinking in de Amsterdamse grachten.

Bron: at5.nl.

Laatste nieuws