NL EN
DONEER NU!

Hulpverleners aan het woord over het foetaal alcohol syndroom

11 juli 2014

Afgelopen week heeft de FAS Stichting het videoproject “Hulpverleners aan het woord” gelanceerd. Het project (dat bestaat uit 7 video’s, een begeleidende brochure, flyers en posters) is tot stand gekomen in samenwerking met de Hanze Hogeschool Groningen. Doel van het project is meer kennis over FAS en FASD verspreiden onder hulpverleners.

FAS (foetaal alcohol syndroom) of andere aandoeningen in het spectrum van FASD (foetaal alcohol syndroom disorders), ontstaat als de moeder heeft gedronken tijdens de zwangerschap. Veel hulpverleners kennen of herkennen FASD niet goed of weten niet precies welke omvang het syndroom heeft en welke consequenties dit heeft voor het kind, de opvoeding en het onderwijs.
De eerste video geeft een inleiding van de voorzitter van de FAS Stichting, Martha Krijgsheld. In de andere video’s komen een intern schoolbegeleider, een kinderpsycholoog, een logopedist, een fysiotherapeut, een kinderarts en een orthodontist aan het woord. Zij vertellen over hun eigen ervaringen en geven tips aan collega’s en ouders/opvoeders van kinderen met FASD.

De FAS Stichting Nederland denkt met dit project een belangrijke stap te hebben gezet naar een betere ondersteuning van ouders en vooral betere hulp aan kinderen met FASD.

Bron: fasstichting.nl.

Hulpverleners aan het woord over het foetaal alcohol syndroom

Laatste nieuws