NL EN
DONEER NU!

Zomercampagne tegen rijden onder invloed van start

13 juni 2016

Zomercampagne tegen rijden onder invloed van start Ook dit jaar organiseert de ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid) in opdracht van de provincie Limburg een zomercampagne om rijden onder invloed een halt toe te roepen.

Vanaf maandag 13 juni is daarom de centrale boodschap ‘BoB, ook als je naar een feest gaat’. Doel van deze campagne is om automobilisten en hun passagiers te stimuleren BoB-afspraken te maken en zo rijden onder invloed van alcohol te voorkomen. BoB is daarbij degene die geen alcohol drinkt en de anderen veilig thuis brengt.

De campagne richt zich op plaatsen en momenten waar mensen alcohol drinken en vervolgens met de auto huiswaarts gaan. Denk hierbij aan horecagelegenheden, sportkantines, evenementen, festivals, examenfeesten of gewoon thuis tijdens een barbecue met familie en vrienden. De campagne is een vervolg op de BoB-wintercampagne in voorgaande jaren ‘BoB, ook als je op visite gaat’, waarbij BoB geïntroduceerd is. Op een aansprekende manier wordt opnieuw de aandacht gevestigd op het cruciale keuzemoment voor het maken van de BoB-afspraak: liefst vóór het feestje, maar in ieder geval voordat er alcohol geschonken wordt. Met de payoff ‘Daar kun je mee thuiskomen’ wordt het belang van die afspraak voor een veilige thuisreis nog eens benadrukt.

Bron: omroepvenray.nl

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl