NL EN
DONEER NU!

Roep om alcoholverbod voor vliegtuigpassagiers

3 augustus 2018

Het is tijd voor een verbod op drinken op de luchthaven. Dat stelt de Britse hoogleraar Simon C. Moore. Tussen februari 2016 en februari 2017 zijn op Britse vliegvelden 387 mensen gearresteerd omdat ze dronken waren, tegenover 255 het jaar ervoor.

Uit een BBC Panorama-onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van het cabinepersoneel op Britse luchthavens storend gedrag van dronken passagiers heeft gezien. Soms zijn passagiers te dronken om aan boord te gaan of zijn ze in het vliegtuig niet onder controle te krijgen. Ze kunnen dan voor wanorde zorgen en de veiligheid van passagiers in gevaar brengen, waardoor dan weer andere passagiers bang worden. Ook hebben dronken mensen naar verluidt geprobeerd om vliegtuigdeuren te openen en ramen te breken tijdens de vlucht. Door dronkenschap van passagiers zijn vliegtuigen ook omgeleid moeten worden.

De Britse regering onderzoekt momenteel de alcoholverstrekking op luchthavens, waarbij niet gedacht wordt aan een algeheel verbod op de verkoop van alcohol. Waar men wel aan denkt is om de regelgeving te schrappen waardoor bars en cafés op luchthavens zich niet aan de Britse drankwetgeving hoeven te houden.*

Beperking van het aantal drankjes dat een passagier mag hebben, zowel vóór als tijdens vluchten, zou het aantal alcoholgerelateerde incidenten vrijwel zeker doen afnemen en resulteren in minder vertragingen en een veiligere en aangenamere reis voor passagiers en personeel.

Maar professor Moore vindt dat er een alcoholverbod op vliegvelden moet komen. Het comfort van alle passagiers weegt zwaarder dan de wens van een minderheid die "vroeg met vakantievieren wil beginnen".

*Ook in Nederland gelden op internationale vliegvelden veel bepalingen van de Drank- en Horecawet niet.

Bron: thesun.co.uk.

Laatste nieuws