NL EN
DONEER NU!

Breda wil vergunning Sumo intrekken

24 december 2019

Het grote sushirestaurant Sumo op de Grote Markt van Breda sluit de deuren. Daardoor staat zestig man personeel op korte termijn op straat. Reden is problemen met de vergunning, laat woordvoerder Jan Driessen van Sumo weten.

In de restaurants van Sumo, een keten van zo’n twintig zaken in Nederland, werden de inkomsten jarenlang afgeroomd en deels zwart uitbetaald aan het personeel. Ook loopt er nog altijd een strafzaak tegen drie personen waarbij celstraffen zijn geëist.

Inmiddels heeft Sumo in Breda sinds anderhalf jaar nieuwe eigenaren. De restaurants staan de afgelopen vijf jaar onder verscherpt toezicht van de fiscus en er hebben zich geen incidenten meer voorgedaan. Daarom kan Driessen niet begrijpen dat het restaurant dicht moet. "Het is onbegrijpelijk dat het Sumo restaurant in Breda geen tweede kans wordt gegund."

Op basis van een advies van Bureau Bibob besloot burgemeester Paul Depla de vergunning echter in te trekken. "Ik wil niet het risico lopen dat er crimineel geld in deze horecazaak zou kunnen omgaan."

Bronnen: bredavandaag.nl en bndestem.nl.

Laatste nieuws