NL EN
DONEER NU!

Dr. Van der Lely oordeelt negatief over inademen van alcohol

13 augustus 2015

Dr. Van der Lely oordeelt negatief over inademen van alcohol In de pop-up bar Alcoholic Architecture in Londen is een drankje bestellen niet meer noodzakelijk. Een luchtbevochtiger pompt daar in een speciale, luchtdichte ruimte de cocktails in dampen over de bezoekers uit. Doordat naast het inademen de alcoholdampen ook via de huid en de ogen worden opgenomen, komt de alcohol veel sneller en krachtiger binnen dan normaal.

Volgens de eigenaren van de bar heeft het 5 jaar en tienduizenden euro's gekost om aan alle veiligheidsvoorschriften te voldoen. Vanwege de veiligheid is er ook een aantal aanvullende regels. Het dragen van beschermende kleding is vanwege de opname door de huid verplicht en bezoekers mogen maximaal 50 minuten aaneengesloten in de bar blijven.

Dr. Nico van der Lely, oprichter van de eerste alcoholpoli voor jongeren, is negatief over deze manier van alcoholconsumptie. Ondanks dat hij deze vorm nog nooit is tegengekomen, kan hij zich wel een voorstelling maken van de gevolgen voor het lichaam. "Longschade, daar denk ik meteen aan. Daarnaast is het ook heel slecht voor je ogen en de slijmvliezen in de lagere luchtwegen. Ook gaat de alcohol niet langs de lever, waardoor een deel van het afbraakproces wordt overgeslagen."

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl