NL EN
DONEER NU!

Actal: Vereenvoudig regels voor 85.000 kleinere evenementen

27 april 2017

Organisatoren van evenementen en festivals hebben veel last van ingewikkelde administratieve procedures en onduidelijke, soms overbodige eisen. Dat kan en moet efficiënter, zegt Actal, het Adviescollege toetsing regeldruk.

De regels zijn opgesteld voor de 4.000 grote evenementen als de Nijmeegse Vierdaagse of Libelle Zomerweek, terwijl er maar liefst 85.000 kleinere evenementen zijn van bijvoorbeeld sport- en scoutingsclubs en Oranjeverenigingen. “Het is op dit moment een enorm gedoe, vooral de afstemming over openbare orde, veiligheid en gezondheid", aldus Actal-voorzitter Jan ten Hoopen.

Het college doet verschillende voorstellen om het geregel voor kleine evenementen eenvoudiger te maken, zoals één overlegmoment met alle betrokken partijen in plaats van allemaal verschillende overlegjes. Dat scheelt vooral tijd als er moet worden overlegd met gemeenten, wegbeheerders en veiligheidsregio's. Ook zouden gemeenten een modelvergunning kunnen maken, zodat organisatoren van tevoren weten aan welke eisen ze moeten voldoen. Ze zouden één loket kunnen aanwijzen waar organisatoren alle benodigde informatie kunnen krijgen en ook alle vergunningen kunnen aanvragen

Bron: telegraaf.nl.

Laatste nieuws