NL EN
DONEER NU!

Toch rem op uitbreiding horeca in deel van Utrechtse binnenstad

20 december 2017

Toch rem op uitbreiding horeca in deel van Utrechtse binnenstad Het wordt toch niet zo makkelijk nieuwe horeca te openen in een deel van de Utrechtse binnenstad. Daarmee komt D66-wethouder Jeroen Kreijkamp deels tegemoet aan bewoners die zich de afgelopen weken fel verzet hebben tegen uitbreiding van horeca in het centrum.

Kreijkamp heeft besloten dat waar de woon- en winkelfunctie overheerst, dat ook zo te laten. Of uitbreiding zéér beperkt mogelijk te maken, zoals bijvoorbeeld daghoreca. Ook op de Oudegracht en Twijnstraat worden de regels iets minder soepel dan aanvankelijk in het voorstel stond. "We willen op deze plekken nog steeds wel meer met horeca mogelijk maken, maar dan alleen de lichte vormen van horeca en geen zware."

Voor het overige deel blijft de horecanota grotendeels overeind. Dit betekent dat het voor restauranthouders makkelijker wordt om extra activiteiten te organiseren, er meer ruimte komt voor horeca in de wijken (zodat ook de binnenstad ontlast wordt) en er bijvoorbeeld in kledingzaken een kopje koffie gedronken kan gaan worden.

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws