NL EN
DONEER NU!

Uitspraken rechters geven duidelijkheid over verantwoordelijkheid horecaondernemers

27 augustus 2017

Uitspraken rechters geven duidelijkheid over verantwoordelijkheid horecaondernemers Koninklijke Horeca Nederland is blij met de rechterlijke uitspraken dat Club Vie en Playa in Rotterdam weer open mogen. Deze uitspraken geven meer duidelijkheid over de vraag waar een horecaondernemer verantwoordelijk voor kan worden gehouden.

De feiten in beide zaken zijn totaal verschillend, maar de overeenkomst is dat er in beide gevallen ernstige incidenten hadden plaatsgevonden buiten de bedrijven zelf. In beide gevallen besloot burgemeester Aboutaleb toch tot sluiting over te gaan. De rechters zijn het daar duidelijk niet mee eens.

In de zaak van Club Vie heeft de burgemeester een verband tussen de incidenten (zedendelicten die elders plaatsvonden) en het bedrijf niet kunnen aantonen. Dan is een sluiting volgens de rechter niet gerechtvaardigd. Bij Playa vond er een ernstig incident plaats buiten het horecabedrijf en na sluitingstijd. In die zaak was de rechter ook van mening dat een sluiting van het bedrijf te ver gaat.

Uitspraken Club Vie en Playa hier te downloaden.

Bron: khn.nl.

Laatste nieuws