NL EN
DONEER NU!

Kamerlid Voordewind dient amendement in op wetsvoorstel Blokhuis

4 november 2020

Kamerlid Voordewind dient amendement in op wetsvoorstel Blokhuis Het Kamerlid Joël Voordewind heeft – vooruitlopend op het wetgevingsoverleg op 16 november a.s. – een (gewijzigd) amendement ingediend op het wetsvoorstel van Paul Blokhuis tot wijziging van de Drank- en Horecawet in verband met het Nationaal Preventieakkoord en evaluatie van de wet.

Het amendement regelt dat tenminste één horecalokaliteit binnen een horeca-inrichting minimaal 35 m² is. De burgemeester kan besluiten af te wijken van deze eis indien er sprake is van een bedrijf dat is gevestigd in een rijksmonument. Verder moet tenminste één slijtlokaliteit binnen een slijterij minimaal 15 m² zijn.

Als het amendement van Voordewind wordt aangenomen krijgen gemeenten de mogelijkheid om naar boven toe van deze eisen af te wijken. Zij kunnen dus geen kleinere lokaliteiten toestaan, maar wel grotere eisen.

Foto: Anne Paul Roukema / ChristenUnie.

amendement-16-voordewind---grootte-horeca-en-slijterij.docxamendement-16-voordewind---grootte-horeca-en-slijterij.docx (25,7 kB)

Laatste nieuws