NL EN
DONEER NU!

Politie stuit op illegale kroegen in Woudenberg

19 februari 2024

Politie stuit op illegale kroegen in Woudenberg De gemeente Woudenberg heeft vrijdag samen met de politie, toezichthouder en het ondermijningsteam van het RIEC Midden Nederland onder meer twee illegale kroegen aangetroffen.

"De illegale kroegen waren in een bedrijfsruimte volledig professioneel ingericht met bar, tap en muziekinstallatie", laat een woordvoerder weten. "De panden werden gecontroleerd omdat er signalen waren die duiden op mogelijke ondermijning."

Volgens Woudenbergs burgemeester Magda Jansen heeft de integrale controle zo meteen al haar nut bewezen. "Dat er maar liefst twee illegale kroegen zijn aangetroffen, geeft aan dat ook in Woudenberg een onwenselijke parallelle onderstroom actief is. Het ondermijnt de legale horeca die aan veel wet- en regelgeving moet voldoen. Wij blijven alert op signalen en zullen ook in de toekomst integrale controles organiseren."

De eigenaren krijgen een last onder dwangsom opgelegd voor de geconstateerde overtredingen. "De overtreders krijgen een redelijke termijn om alles weg te halen en het pand weer te gebruiken waarvoor het bedoeld is", zegt de gemeente. Als dit na de opgelegde termijn nog niet is gebeurd, wordt de eigenaren een dwangsom opgelegd.

Bronnen: rtvutrecht.nl en dewoudenberger.nl.

Laatste nieuws