NL EN
DONEER NU!

Bijna de helft van de cafés en restaurants bleef dicht op 1 juni

5 juni 2020

Afgelopen maandag konden mensen weer terecht op terrassen en aan restauranttafels. En dus schoot het aantal pinbetalingen omhoog, maar volgens ING nog niet naar een maximale capaciteit. Volgens de ING hield bijna de helft van de cafés en restaurants hun deuren dicht op Pinkstermaandag.

Dat er zo veel cafés en restaurants waren die op 1 juni nog gesloten waren, heeft allerlei redenen, zegt Marten van Garderen van de ING. Zo zijn er restaurants en cafés die nooit open zijn op maandag. "Daarnaast zijn er zaken die op locaties zitten waar nog nauwelijks klanten zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan eettentjes op universiteitscampussen of restaurants bij bedrijven waarvan al het personeel nog thuiswerkt."

Voor dat soort horecazaken is het nog niet rendabel om open te gaan, zegt Van Garderen. "Dat geldt ook voor heel grote restaurants die geen terras hebben." Binnen mogen cafés en restaurants nog maar maximaal dertig gasten ontvangen.

ING becijferde overigens dat het voor de ondernemers die hun deuren op 1 juni wel openden in veel gevallen een goede dag was. Mede dankzij het mooie weer lag de pinomzet van de cafés en restaurants 'slechts' 5 tot 10% lager dan die op pinkstermaandag in 2019.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws