NL EN
DONEER NU!

Boete voor koerier die sterke drank verkocht via WhatsApp

24 november 2017

Boete voor koerier die sterke drank verkocht via WhatsApp De gemeente Hilversum heeft afgelopen week een man beboet voor de illegale verkoop van sterke drank in de openbare ruimte. Hij kreeg een boete van €1.360 omdat hij na een bestelling via WhatsApp, drank vanuit zijn kofferbak verkocht.

Voor de verkoop van sterke drank op bestelling is een slijtersvergunning nodig. De man was niet in het bezit van deze vergunning en daarmee in overtreding van de Drank- en Horecawet, meldt de gemeente in een persbericht. Het optreden tegen de man was een gezamenlijke actie van gemeente en politie. Burgemeester Pieter Broertjes: "Deze actie is de start van een strenge aanpak van deze drankkoeriers."

In de Gooi- en Vechtstreek is de verkoop van sterke drank aan jongeren door drankkoeriers een probleem. Afgelopen zomer leidden de werkwijze van deze zogeheten ‘wodkakoeriers’ een aantal keer tot berichtgeving in de media. Een aantal van de jongeren die alcohol kochten belandde in het ziekenhuis als gevolg van overmatig drankgebruik.

Naar aanleiding van deze incidenten hebben de gemeente en de politie een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek kwam onder andere het telefoonnummer van de man die nu de boete heeft ontvangen meerdere malen naar voren.

Bronnen: hilversumsnieuws.nl en hilversum.nl.

Laatste nieuws