NL EN
DONEER NU!

Amerikaanse biersector boos op Trump

24 mei 2019

Amerikaanse biersector boos op Trump De Amerikaanse biersector is boos op Donald Trump. Volgens onderzoek van het Beer Institute en de National Beer Wholesalers Association zijn er tussen 2016 en 2018 maar liefst 40.000 banen verloren gegaan in de biersector. Dit zou zijn te wijten aan de handelstarieven die Trump heeft ingevoerd.

"De invoertarieven op aluminium verhogen de kosten van brouwers en zijn een anker voor een levendige industrie", zegt voorzitter Jim McGreevy van het Beer Institute. Sinds Trump een invoertarief van 10% op aluminium heeft ingesteld, kost het volgens het rapport twee keer zoveel om aluminium blikjes in te voeren. Volgens McGreevy leiden de invoertarieven ertoe dat brouwers niet anders kunnen dan hun prijzen verhogen of werknemers ontslaan.

Het gaat om een pijnlijke klacht, aangezien Trump zich juist al jaren hard maakt voor extra banen in de VS. Toch is Trumps beleid niet het enige probleem voor de bierbranche. De totale consumptie van bier, wijn en sterke drank in de VS loopt ook al een paar jaar licht terug.

Bronnen: nu.nl en telegraaf.nl.

Laatste nieuws