NL EN
DONEER NU!

Alcoholvrij bier is ingeburgerd

19 april 2018

Alcoholvrij bier is ingeburgerd De consumptie van speciaalbier steeg afgelopen jaar flink met 7,9% en van alcoholvrij bier zelfs met 24,7%. De categorie pils blijft voor het tweede jaar op rij stabiel. Alleen de categorie biermix, zoals radler, daalt licht met 3,2%. Dit blijkt uit de jaarlijkse biercijfers over 2017 die Nederlandse Brouwers vandaag presenteert.

De alcoholvrije variant lijkt nu echt ingeburgerd. Meer dan de helft van de Nederlandse alcoholvrij bierdrinkers geeft aan nu (veel) vaker voor alcoholvrij bier te kiezen dan twee jaar geleden en zien dit ook in hun sociale omgeving gebeuren. Opvallend is dat de stijging van de consumptie van alcoholvrij/arm bier het sterkst is onder jongvolwassenen (25jr -34 jr). Deze resultaten komen uit een door Ruigrok NetPanel uitgevoerde representatieve consumentenpeiling over Alcoholvrij bier.

Bron: nederlandsebrouwers.nl.

flitspeiling_ruigrok_netpanel_alcoholvrijbier_rapport_19_april_2018.pdfflitspeiling_ruigrok_netpanel_alcoholvrijbier_rapport_19_april_2018.pdf (680 kB)

Laatste nieuws