NL EN
DONEER NU!

Oudejaarsborrel met drie flessen drank kost manager Lidl zijn baan

6 mei 2024

Oudejaarsborrel met drie flessen drank kost manager Lidl zijn baan Een manager van supermarktketen Lidl is zijn baan kwijt omdat alcohol werd gedronken op de oudejaarsborrel die hij had georganiseerd voor het personeel, terwijl alcohol drinken in de winkel voor personeel verboden is, met ontslag als zwaarste straf.

Het ging om drie flessen drank. Dat alcohol op de werkvloer niet mocht, wist de man. Het staat onder meer in de arbeidsovereenkomst die hij had sinds hij in augustus 2022 in dienst kwam bij Lidl.

Toen een andere rayonmanager hem op 2 januari vroeg of het klopte dat er toch alcohol was gedronken, bevestigde hij dat. Dat het niet mocht, wist hij ook. "Ik was op de hoogte dat er niet gedronken mocht worden", zei hij volgens de verklaring van de collega. Dat hij het toch liet gebeuren, was omdat "het er gewoon bij hoort dat er een drankje genuttigd wordt", is te lezen in het vonnis van de zaak. Op de vraag of hij zelf ook had gedronken, antwoordde hij bevestigend.

Het ontslag op staande voet is volgens de rechter terecht. De eis van de ex-Lidl-manager voor ontslagvergoedingen van in totaal €41.000 euro is daarom niet gehonoreerd.

Bronnen: rechtspraak.nl en rtl.nl.

Laatste nieuws