NL EN
DONEER NU!

Nieuw alcoholbeleid Universiteit Twente

7 april 2022

De Universiteit Twente (UT) wil alcohol niet verbieden, wel het problematisch gebruik verminderen door middel van voorlichting, bewustwording en het normaliseren van alcoholvrije alternatieven.

Dat staat in het nieuwe ‘Beleid Verantwoord Alcoholgebruik’, opgesteld door Campus & Facility Management en de Student Union.

Het beleidsstuk vloeit voort uit het Nationaal Preventieakkoord, waar de UT zich net als andere Nederlandse universiteiten aan committeerde. ‘In dat akkoord kwamen drie grote probleemveroorzakers voor gezondheid naar voren: roken, problematisch alcoholgebruik en obesitas’, vertelt Mark Weirath (CFM), die het nieuwe alcoholbeleidsstuk voor de UT schreef.

Onderdeel van die strategie is het aanbieden van alcoholvrij bier, enkel nog marketing voor alcoholvrije dranken, minimumprijzen voor alcoholhoudende dranken, het schenken van licht bier (onder de 3,5%) op evenementen en alcoholvrije alternatieven goedkoper aanbieden dan alcoholhoudende. “Over zulke zaken willen we in gesprek met uitbaters en organisatoren van evenementen”, aldus Weirath.

Bron: utoday.nl.

Laatste nieuws