NL EN
DONEER NU!

Verbied goedkoop bier bij studentenverenigingen

22 september 2023

In Het Parool pleit Maarten Naaijkens voor een verbod op goedkoop bier bij studentenverenigingen. Dit om excessen bij ontgroeningen door studentenverenigingen tegen te gaan. Hij noemt goedkoop bier de belangrijkste aanstichter van de incidenten bij studentenverenigingen.

Naaijkens wijst erop dat bij studentenverenigingen bier vaak onder de kostprijs wordt verkocht, zwaar gesubsidieerd door de bierbrouwer. “Heineken, Bavaria en andere brouwers lijken erg hun best te doen om studenten tot hun clientèle te kunnen rekenen. Effectieve marketing lijkt het.”

Hij pleit ervoor dat bierbrouwers meer aandacht schenken aan de huidige problematiek. Ook wil hij dat ze overwegen of hun betrokkenheid bij het aanmoedigen van excessief alcoholgebruik onder jongeren spoort met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarnaast vraagt Naaijkens zich af waarom het bierbrouwers überhaupt wordt toegestaan alcohol tegen deze prijs aan te bieden. Er moet z.i. gezocht worden naar een evenwichtige benadering. Voorkomen van excessen begint bij verbieden van goedkoop bier.

Bron: parool.nl.

Laatste nieuws