NL EN
DONEER NU!

Nieuwe EUCAM Alcohol Monitoring App beschikbaar

19 januari 2017

Nieuwe EUCAM Alcohol Monitoring App beschikbaar Het bestaande alcoholbeleid kan beïnvloed worden door systematisch de marketingstrategieën van de alcoholindustrie in kaart te brengen. Dat kan met de nieuwe EUCAM Monitoring App snel en effectief worden gedaan. Jonge vrijwilligers kunnen dit ondersteunen.

Normaal gesproken is het succesvol monitoren van alcoholmarketing een tijdrovende en dure klus, vanwege de grote hoeveelheid aan advertenties die uitgezonden en gedrukt worden. Het in Nederland gevestigde European Center for Monitoring Alcohol Marketing (EUCAM) heeft een nieuwe methode ontwikkeld, namelijk direct de blootstelling aan alcoholmarketing meten middels de EUCAM Monitoring App. Met deze App kunnen (jonge) vrijwilligers de alcoholmarketing die ze dagelijks tegenkomen vastleggen met hun telefoon of er op uitgestuurd worden om te monitoren in een specifiek gebied.

De App toont de verzamelde gegevens en advertenties automatisch op een geografische kaart, waardoor snel inzichtelijk gemaakt kan worden waar een hoge concentratie is van alcoholreclames (bijvoorbeeld vlakbij een school).

In 2016 heeft een pilot plaatsgevonden in Galway (Ierland) met end-user driven monitoring, waarbij vrijwilligers overal waar ze kwamen alcoholmarketing in kaart hebben gebracht met de App.

Bron: eucam.info.

Neem contact op met dlenssen@eucam.info voor meer informatie, om de App te proberen of om de mogelijkheden voor samenwerking te bespreken.

Laatste nieuws