NL EN
DONEER NU!

Utrechtse alcoholvrije feesten aan alcohol ten onder

7 april 2016

Utrechtse alcoholvrije feesten aan alcohol ten onder Een proef met drie alcoholvrije feesten voor jongeren onder de 18 jaar in de Utrechtse horeca is jammerlijk mislukt. Jonge bezoekers probeerden aangeschoten binnen te komen, misdroegen zich en lieten het uiteindelijk afweten.

In een gemeentelijke evaluatie wordt een onthutsend beeld geschetst van de Disconnected-feesten. Bij de eerste editie kwamen weliswaar 200 jongeren, maar uit blaastesten bleek dat twee derde van de bezoekers vooraf had ingedronken. Mede daardoor sloeg 's nachts de sfeer om en werden vernielingen aangericht.
Voor het tweede feest werd besloten beveiligers bij de toiletten neer te zetten en alle bezoekers vooraf een blaastest af te nemen. Bij de entree bleek een derde al één tot drie glazen alcohol te hebben gedronken. Een 15-jarig meisje bleek zo dronken, dat de politie haar aanhield. Zo'n 350 jongeren kwamen wel binnen. Het feest verliep goed. De alcoholvrije cocktails vonden echter weinig aftrek: jongeren vonden de drankjes te duur. Bij het laatste feest in een café aan de Neude kwamen er slechts dertig tot veertig jonge stappers opdagen. De conclusie luidt dat het doel van de feesten - terugdringen van alcoholgebruik door jongeren - niet is gehaald. Bovendien leden de cafés verlies.

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws