NL EN
DONEER NU!

42% deelnemers IkPas rapporteert kinderen het goede voorbeeld te geven

18 januari 2020

42% deelnemers IkPas rapporteert kinderen het goede voorbeeld te geven 40% van de deelnemers aan IkPas uit 2019 gaf aan dat ‘het goede voorbeeld geven aan jongeren’ een van de redenen was, waarom ze bewust een pauzeperiode in wilden lassen. In de nameting bleek dat 42% dit ook effectief heeft ervaren. Kinderen krijgen hierdoor onder meer de boodschap mee, dat alcohol drinken een keuze is.

Alcohol drinken is een maatschappelijk geaccepteerde ‘bezigheid’. Een wijntje bij de lunch, champagne om te proosten, een biertje na het sporten of een likeurtje in de koffie: voor ieder moment of situatie is een geschikt alcoholhoudend drankje te vinden. Hiermee krijgen jongeren dan ook de boodschap mee dat drinken ‘erbij hoort’.

De IkPas periode is voor deelnemers een mooie aanleiding om met hun kind(eren) te praten over alcoholgebruik. Omdat ‘drinken’ door het grootste deel van de bevolking maatschappelijk geaccepteerd is, komt het thema alcohol vaak te weinig aan bod tijdens gesprekken die over het nieuws van alledag gaan. Nu deelnemers letterlijk aan den lijve ondervinden wat niet-drinken met je doet, kunnen ze heel goed uitleggen waarom het belangrijk is om na te denken over je alcoholgebruik.

Bron: ikpas.nl.

Laatste nieuws