NL EN
DONEER NU!

Nieuwe Drank- en Horecaverordening gemeente Lisse

9 juni 2022

Nieuwe Drank- en Horecaverordening gemeente Lisse Lisse is voornemens om gesubsidieerde gemeentelijke accommodaties, zoals ’t Poelhuys en De Engelenburcht, niet meer toe te staan bij verhuur voor feesten en partijen alcohol te schenken. Dit staat in het ontwerp van de Drank- en Horecaverordening 2022 van de gemeente Lisse.

De 5 accommodaties die het betreft, gebruiken deze nu voor commerciële activiteiten waarbij alcohol wordt verstrekt. Uit gesprekken met verschillende vertegenwoordigers van de horeca is gebleken dat die dit als – een vorm van – oneerlijke concurrentie zien.

Een andere wijziging in de ontwerp-verordening is dat minderjarigen niet meer in de horeca worden toegelaten na 23.00 uur. Tevens wordt bepaald dat minderjarigen de toegang moet worden geweigerd in de nachthoreca (dancing, discotheek, nachtclub en partycentrum).

Een derde wijziging betreft het bieden van de mogelijkheid voor slijterijen om proeverijen te organiseren in hun lokaliteit. Slijterijen moeten nu een aparte lokaliteit creëren voor het aanbieden van proeverijen en een andere vergunning hiervoor aanvragen. De nieuwe regel in de ontwerp-verordening maakt het makkelijker voor slijterijen om proeverijen te kunnen organiseren in hun slijtlokaliteit.

Bron: leidschdagblad.nl en lisse.raadsinformatie.nl.

NB: Dit is een gecorrigeerde versie van een eerder bericht.

Laatste nieuws