NL EN
DONEER NU!

Internationale conferentie Alcohol, Gezondheid en Beleid

12 maart 2014

Internationale conferentie Alcohol, Gezondheid en Beleid Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP organiseert op vrijdag 3 oktober 2014 in Amsterdam haar tweede internationale conferentie over Alcohol en Gezondheid. De titel van het congres luidt: 'Alcohol, Gezondheid en Beleid'.

In het plenaire deel presenteren toonaangevende wetenschappers de nieuwste inzichten over de gezondheidslast van alcohol in Europa en Nederland, de invloed van alcoholgebruik op het ontstaan van o.a. kanker en hersenziekten en over methodieken van vroegsignalering van schadelijk alcoholgebruik.

De middag workshops staan in het teken van de toepassing van deze kennis in de praktijk. Deze sessies richten zich op artsen, verpleegkundigen, medewerkers in de verslavingszorg (sessie 1), projectcoördinatoren, lokale beleidsmedewerkers en toezichthouders (sessie 2) en betrokkenen bij het landelijke en Europese alcoholbeleid (sessie 3).

Keyspeakers zijn:
- prof. Jürgen Rehm (Canada)
- prof. Peter Anderson (Maastricht en Newcastle)
- prof. Nick Sheron (Southampton)
- Prof. Reinout Wiers (Amsterdam)
- prof. Gerard Schippers
Daarnaast zijn er sprekers namens EASL (European Association for the study of the Liver), Eurocare (koepel van Europese Alcohol NGO's), Gemeente Rotterdam, Northamptonshire Police (UK), STAP, VeiligheidNL en het World Cancer Research Fund (WCRF). Afsluitend is er onder leiding van Job Cohen een beleidsdebat met o.a. leden van de Tweede Kamer.

Bekijk het volledige programma en de biografieën van de sprekers voor meer informatie over de conferentie of schrijf u meteen in.

Accreditatie:
5 punten - Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)
5 punten - Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde Nederland (VVGN)

Laatste nieuws