NL EN
DONEER NU!

Weinig gemeenten beboeten in januari openbaar alcoholbezit 16- en 17-jarigen

19 december 2013

Weinig gemeenten beboeten in januari openbaar alcoholbezit 16- en 17-jarigen Slechts één op de tien gemeenten wil jongeren van 16 en 17 jaar direct vanaf januari beboeten als ze in het openbaar alcohol bezitten. Dit blijkt uit een enquête onder alle burgemeesters in opdracht van NRC Handelsblad, uitgevoerd door OverheidInNederland.nl. Eénderde van de burgemeesters reageerde.

In 56% van de gemeenten zullen controleurs in de eerste weken waarschuwen, 12% wil ook daarna vaker waarschuwen dan beboeten. Elders zijn geen afspraken. Eén op de drie gemeenten heeft nog geen opgeleide controleur, terwijl gemeenten al sinds begin dit jaar verantwoordelijk zijn voor handhaving van de leeftijdsgrens.

Deze week bleek al uit een door de NOS uitgevoerd onderzoek dat ongeveer éénderde van de gemeenten nog niet direct gaat controleren of de horeca zich houdt aan de verhoogde leeftijdgrens van 18 jaar voor alcoholverkoop. Uit een rondgang van Nu.nl bleek dat een meerderheid van de grote gemeenten tijdens de nieuwjaarsnacht nog geen boetes zal uitschrijven voor kroegen die de nieuwe alcoholleeftijd overtreden.

Bron: nrc.nl.

Laatste nieuws