NL EN
DONEER NU!

Onderzoek: alcoholgebruik daalt door legalisering mediwiet

7 december 2017

Onderzoek: alcoholgebruik daalt door legalisering mediwiet Twee universiteiten in de Verenigde Staten hebben meer dan tweeduizend gemeenten onderzocht op zoek naar een mogelijk verband tussen alcoholconsumptie en de legalisering van (medicinale) cannabis. En wat blijkt? In staten met legale mediwiet daalt het gebruik van sterke drank, wijn en bier behoorlijk!

De studie is uitgevoerd door wetenschappers van de University of Connecticut en van Georgia State University. Zij maakten gebruik van de kassabonnetjes m.b.t. de alcoholverkoop van 90 winkelketens in meer dan 2.000 Amerikaanse gemeenten tussen 2006 en 2015. Daarbij dus zowel retailers in staten met gelegaliseerde medicinale cannabis als in staten waar alle vormen van wiet verboden zijn.

Uit alle data bleek dat wanneer mensen de keuze krijgen zij de voorkeur zouden geven aan wiet boven drank. In staten met medicinale cannabiswetten zag je na implementatie van die wetten een daling in de alcoholverkoop, in sommige gevallen wel met 15%. Sterker nog; de effecten zijn niet tijdelijk ook, want tot 24 maanden na de aanname van de wetten observeerden de onderzoekers nog significante dalingen.

Bron: cnnbs.nl.

baggio---helping-settle-the-marijuana-and-alcohol-debate-evidence-from-scanner-data-.pdfbaggio---helping-settle-the-marijuana-and-alcohol-debate-evidence-from-scanner-data-.pdf (536 kB)

Laatste nieuws