NL EN
DONEER NU!

Gezichtsherkenning bij alcoholverkoop in Britse bars en supermarkten?

25 januari 2024

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken overweegt nieuwe regels die het gebruik van gezichtsherkennings- en leeftijdsschattingssoftware in pubs, bars en winkels waar alcohol wordt verkocht mogelijk maken

Volgens de nieuwe plannen zouden mensen die alcohol kopen in pubs, bars en winkels binnenkort hun gezicht kunnen laten scannen of hun vingerafdruk kunnen geven in plaats van een fysiek identiteitsbewijs te tonen. Bij online verkoop van alcohol zou ook nieuwe technologie kunnen worden gebruikt, waarbij mensen een digitale identiteitskaart, een paspoort of rijbewijs moeten tonen.

Momenteel is alleen toegestaan een identiteitsbewijs met foto, geboortedatum en holografisch merkteken of ultraviolet kenmerk.

Uit documenten van het Home Office blijkt dat tools voor leeftijdsschatting – software die de leeftijd van een persoon het beste raadt door zijn gezicht te scannen – in de toekomst ook zou kunnen worden gebruikt. Maar ze geven toe dat dit 'minder ontwikkeld' is en dat er nieuwe normen nodig zouden zijn. De Licensing Act uit 2003 zou dan moeten worden uitgebreid zodat de nieuwe technologie aanvaardbaar is als bewijs van leeftijd.

Bron: mirror.co.uk.

Laatste nieuws