NL EN
DONEER NU!

Ook Van de Keuken kritisch over Holland Heineken House

26 februari 2018

Ook Van de Keuken kritisch over Holland Heineken House Op de opiniepagina van de Volkskrant is journalist en programmamaker Teun van de Keuken kritisch over het Holland Heineken House. AD-columnist Erben Wennemars ging hem vorige week voor.

Volgens Van de Keuken gaan alcohol en topsport niet samen. "Hoe dan toch die sport dichter bij je merk brengen? Hiervoor is het Holland Heineken House in het leven geroepen. Een briljante vondst. Laat het bier rijkelijk vloeien, creëer een Hollandse Holadiejee Hoempapasfeer en zet de medaillewinnaars op het podium voor het sportieve cachet."

Maar de brouwer is volgens Van de Keuken inmiddels wel door de maand gevallen. Het publiek weet bij de huldigingen geen waardering en respect op te brengen voor de sporters. Heinekenpubliek geeft niet om sport. "Het biermerk is de associatie met sport net zo min waard als Coca-Cola, sponsor van de Olympische Spelen en vele andere sportevenementen, en McDonald's dat EK's en WK's voetbal sponsort", aldus Van de Keuken.

De conclusie van Van de Keuken: "Hoe ongezonder het bedrijf, des te meer het hengelt naar een sportief imago. Dat sportorganisaties meewerken aan de promotie en verkoop van rotzooi heeft uiteraard met geld te maken. Treurig is het wel."

Bron: volkskrant.nl.

Laatste nieuws