NL EN
DONEER NU!

Telegraaflezers in meerderheid akkoord met drooglegging Schiphol

5 april 2017

Telegraaflezers in meerderheid akkoord met drooglegging Schiphol Dronken reizigers vormen in het vliegtuig een gevaar voor de bemanning en de medepassagiers. Als dit kan worden voorkomen door alcohol van Schiphol te verbannen, dan moet dat maar, meent ruim de helft van de deelnemers aan de 'Stelling van de dag' van De Telegraaf.

Voor net iets meer dan de helft van de stemmers is drinken op de luchthaven geen acute noodzaak. Zij gaan akkoord met drooglegging van Schiphol. Een dergelijke maatregel gaat voor 45% te ver.

Veel lezers, zowel voor- als tegenstemmers, komen met alternatieve oplossingen. Een blaastest aan de gate bij het inchecken is een veel genoemd middel. Een zwarte lijst opstellen is volgens de overgrote meerderheid het beste idee. Een en ander kan als het aan de helft van de stemmers ligt prima worden gecombineerd met een vliegverbod en hoge boetes, "naast het verhalen van de extra kosten die vanwege hen gemaakt zijn."

Luchtvaartmaatschappijen moeten volgens bijna twee derde ook het goede voorbeeld geven en stoppen met het schenken van alcohol tijdens de vlucht.

Bron: telegraaf.nl.

Laatste nieuws