NL EN
DONEER NU!

Wales neemt eerste horde naar minimumprijs alcohol

14 maart 2018

Wales neemt eerste horde naar minimumprijs alcohol De eerste politieke stappen zijn gezet om in Wales minimumprijzen voor alcohol in te voeren. 40 leden van de Welshe Nationale Assemblee stemden dinsdag voor het algemene beginsel van de het wetsvoorstel daartoe, 6 stemden tegen, terwijl 1 lid zich van stemming onthield.

Gezondheidssecretaris Vaughan Gething zei dat er volgende bewijs uit andere landen is, dat er een verband bestaat tussen prijs en consumptie. Hij vertelde de leden van de Assemblee tijdens het debat in de Senedd dat een minimumprijs voor alcohol zou helpen om "het trieste spookbeeld van mensen die aan drank sterven" te stoppen.

Maar hij waarschuwde ook dat minimumprijzen niet "geïsoleerd" zouden werken en beloofde £ 1 miljoen extra om drugsmisbruik aan te pakken. Sommigen vrezen immers dat alcoholisten zullen overschakelen op drugs als de alcoholprijzen worden verhoogd.

De volgende stap is dat het wetsvoorstel zal worden bestudeerd door de betrokken Assemblees-comités. Mocht het wetsvoorstel later in 2018 wordt aangenomen, dan zal de maatregel 12 maanden na koninklijke goedkeuring van de wet van kracht worden.

Bron: bbc.com.

Laatste nieuws