NL EN
DONEER NU!

Nieuwe Australische zwangerschapswaarschuwing valt goed op

26 juli 2023

Nieuwe Australische zwangerschapswaarschuwing valt goed op De nieuwe zwangerschapswaarschuwing op alcoholhoudende dranken, die vanaf 31 juli a.s. in Australië en Nieuw-Zeeland vermeld moet worden op alle alcoholhoudende dranken en nu al op sommige flessen drank is geplaatst, wordt door de Australische consument opgemerkt. Vooral jong-volwassenen zien de waarschuwing.

Dat blijkt uit een rapport van de Foundation for Alcohol Research and Education (FARE) dat gebaseerd is op een landelijk representatieve peiling van Pure Profile. Daaruit bleek dat een meerderheid van de Australiërs (56,4%) de gezondheidswaarschuwing had gezien. Het is veelbetekenend dat jongeren en jong-volwassenen van 18-25 jaar (79,1%) en 26-41 jaar (72,9%) de waarschuwing meer dan gemiddeld hebben opgemerkt.

"Deze vroege gegevens tonen aan dat duidelijke, zichtbare en verplichte gezondheidswaarschuwingen een verschil kunnen maken", aldus FARE CEO Caterina Giorgi. Giorgi vindt het belangrijk dat op korte termijn deze waarschuwingen ook verplicht worden in online winkels.

Vóór het besluit om de zwangerschapswaarschuwing verplicht te stellen, plaatsten sommige alcoholproducenten – vrij inconsistent - een nauwelijks zichtbaar, vrijwillig waarschuwingspictogram dat bovendien slecht werd herinnerd. Uit een peiling in januari 2020 bleek dat minder dan een derde van de Australiërs (31% ) het had opgemerkt.

Bron: fare.org.au.

pregnancy-health-warning-poll-snapshot.pdfpregnancy-health-warning-poll-snapshot.pdf (1,12 MB)

Laatste nieuws