NL EN
DONEER NU!

Een op drie werkenden slaat borrel met collega's het liefst over

20 december 2022

Maar liefst 31% van alle werkende Nederlanders slaat werkborrels, zoals de jaarlijkse kerst- en nieuwjaarsviering, het liefst over. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.089 werkende Nederlanders.

Meer dan twee op de vijf ondervraagden zeggen werkborrels weleens als een moetje te beschouwen. Opvallend genoeg lopen vooral vrouwen er niet warm voor. Zo ervaart niet minder dan 48% ze als een verplicht nummertje en komt zelfs 34% van hen het liefst helemaal niet opdagen. Onder mannen bedraagt dit slechts 29 en 41%.

Uit het onderzoek blijkt dat werkborrels naast heel saai, ook heel gênant kunnen zijn. Zo heeft maar liefst één op de vijf ondervraagden tijdens een werkborrel weleens iets gezegd waar zij achteraf spijt van kregen. Een tiende van hen heeft weleens iets gedaan waar zij zich naderhand voor schaamden. Niet minder dan 36% van alle ondervraagden stoort zich aan het overmatig alcoholgebruik van collega’s tijdens werkborrels. Opvallend genoeg ergeren mannen (38%) zich hier vaker aan dan vrouwen (36%).

Of het nu door het gedrag van collega’s of door henzelf komt; voor 10% van alle werkenden zijn borrels met collega’s zo’n martelgang, dat het volgens hen ten koste gaat van hun werkgeluk. Wellicht als een gevolg hiervan zegt 42% van alle ondervraagden weleens een smoesje te hebben verzonnen om onder een werkborrel uit te komen.

een-op-drie-werkenden-slaat-kerstborrel-het-liefst-over.pdfeen-op-drie-werkenden-slaat-kerstborrel-het-liefst-over.pdf (70,0 kB)

Laatste nieuws