NL EN
DONEER NU!

Andriukaitis: 'Ontbind Alcohol & Health Forum'

9 oktober 2019

Andriukaitis: 'Ontbind Alcohol & Health Forum' "Het European Alcohol & Health Forum, dat als doel heeft stakeholders de kans te geven bij te dragen aan de aanpak van alcoholgerelateerde schade, moet worden ontbonden omdat er met partijen geen overeenstemming kan worden bereikt." Dat zegt scheidend Eurocommissaris voor Gezondheid, Vytenis Andriukaitis.

Tegenover EURACTIV.com uitte Andriukaitis desgevraagd zijn frustraties over het gebrek aan activiteiten van het Forum omdat de alcoholindustrie en de gezondheidsorganisaties, de twee belangrijkste partijen die eraan deelnemen, weinig bereidheid hebben getoond om samen te werken.

"In het begin waren de gezondheidsorganisaties tegen en daarna de industrie. Sommige partijen hebben onze voorstellen die wij met de gezondheidsorganisaties overeen waren gekomen, niet geaccepteerd. Daarom kunnen we nu niet verder. En vandaag denk ik ook dat het beter is het Forum te stoppen en te zoeken naar nieuwe mogelijkheden e.e.a. te organiseren", aldus de scheidend Eurocommissaris.

"Als partijen spelletjes spelen en obstakels opwerpen, kom je niet vooruit", voegt hij er nog aan toe.

Bron: euractiv.com.

Laatste nieuws