NL EN
DONEER NU!

Tuchtrechter tikt psychiaters die voor CBR keuringen doen 'opvallend vaak' op de vingers

22 december 2019

Tuchtrechter tikt psychiaters die voor CBR keuringen doen 'opvallend vaak' op de vingers Als je wordt aangehouden met meer dan 1,8‰ of te veel drugs op, krijg je een boete en raak je je rijbewijs kwijt. Daarnaast moet je ook verplicht naar een psychiater die – namens het CBR - moet beoordelen of je een drank- of drugsmisbruiker bent. Maar met deze keuringen gaat het lang niet altijd goed, zo blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De afgelopen twee jaar werd er negen keer een psychiater op de vingers getikt door de tuchtrechter. Zij kregen een maatregel opgelegd vanwege fouten bij een rijbewijskeuring. Dit kan een waarschuwing zijn - de lichtste maatregel - maar ook een schorsing.

"Ik vind het opvallend hoe vaak dit voorkomt", reageert hoogleraar Gezondheidsrecht Jaap Sijmons. "En dan worden er ook nog eens opvallend veel klachten toegewezen door de tuchtrechter. Dit zegt wel iets over de kwaliteit van de rapportages en de manier waarop er met de rechten van de gekeurde personen wordt omgegaan, vrees ik."

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws