NL EN
DONEER NU!

Albert Heijn opent cafés en restaurants bij grotere supermarkten

23 februari 2017

Albert Heijn opent cafés en restaurants bij grotere supermarkten Albert Heijn wil nog dit jaar zes grotere winkels voorzien van een café en een restaurant waar klanten tussen de boodschappen door een kop koffie kunnen drinken of een vers bereide maaltijd kunnen nuttigen. Dat heeft een woordvoerder van het supermarktbedrijf donderdag bevestigd na een bericht in Het Parool.

De eerste vestigingen van Bakery Café en Deli Kitchen worden vrijdag geopend bij de Albert Heijn XL op het Gelderlandplein in Amsterdam-Zuid. Ook in het centrum van de hoofdstad en in Eindhoven worden de nieuwe concepten aan de bestaande supermarkten toegevoegd.
In totaal komen volgens de woordvoerder tientallen winkels in aanmerking. "De concepten zijn geschikt voor elke, wat grotere vestiging", zei ze. "We kijken per winkel wat mogelijk is."

Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, laat weten totaal niet verbaasd te zijn over deze ontwikkeling. "Wij hebben altijd voorspeld dat de grote levensmiddelenketens in de supermarkt cafés gaan openen. Volgens de vigerende Drank- en Horecawet mogen deze geen alcohol verkopen. Maar als de wetgeving soepeler zou worden – wat diverse partijen willen – kan dat in de toekomst wel. Dan hebben we er in één klap veel alcoholverstrekkingspunten bij. Dat is een slechte ontwikkeling. Je zult immers een toename zien van alcoholproblemen in het publieke domein. Zo komen veel supermarktklanten met de auto, dus komen er meer gevallen van rijden onder invloed." Van Dalen wijst er ook op dat supermarktcafés haaks staan op 18+. "De supermarkt is een plaats waar je een kind naar toe moet kunnen sturen, zonder dat dat geconfronteerd wordt met alcohol drinkende mensen."

Bron: nu.nl.

Laatste nieuws