NL EN
DONEER NU!

Aboutaleb wijst Carnisse aan als alcoholoverlastgebied

5 januari 2023

Aboutaleb wijst Carnisse aan als alcoholoverlastgebied In de wijk Carnisse in Rotterdam-Zuid mogen de komende jaren geen nieuwe slijtersbedrijven komen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb wijst de wijk als eerste aan als 'alcoholoverlastgebied'.

Volgens Aboutaleb is overlastgevend gedrag in Carnisse ‘hardnekkig’. "In nagenoeg alle gevallen is alcoholgebruik, al dan niet gecombineerd met drugsgebruik, de oorzaak van problematisch gedrag in de wijk." In Carnisse geldt al jaren een verbod op het drinken van alcohol op straat, maar dat wordt volgens hem regelmatig overtreden. Daarom heeft hij de wijk nu aangewezen als 'alcoholoverlastgebied', daartoe gemachtigd door de gemeenteraad. De mogelijkheid een gebied als alcoholoverlastgebied aan te wijzen bestaat sinds vorig jaar.

Dat betekent in de praktijk dat de burgemeester een alcoholwetvergunning kan weigeren. In Carnisse zijn relatief veel alcoholverkooppunten: in totaal vijftig, waaronder zeven slijterijen. Aboutaleb wil niet dat dat er meer slijterijen komen. Het besluit gaat voor drie jaar gelden en wordt daarna geëvalueerd.

Bronnen: ad.nl en dagblad010.nl.

aanwijzingsbesluit-alcoholoverlastgebied-carnisse.pdfaanwijzingsbesluit-alcoholoverlastgebied-carnisse.pdf (151 kB)

Laatste nieuws