NL EN
DONEER NU!

'Dronken, agressieve passagiers weren met Europese zwarte lijst'

15 augustus 2017

'Dronken, agressieve passagiers weren met Europese zwarte lijst' Ryanair trok gisteren aan de bel over dronken luchtvaartpassagiers. Naar aanleiding daarvan laat FNV Luchtvaart weten te pleiten voor een Europese zwarte lijst voor dronken, agressieve passagiers. Op het moment dat iemand zich misdraagt, bij bijvoorbeeld KLM of Transavia, geldt dat verbod voor alle Europese luchtvaartmaatschappijen. Dan kan iemand niet meer zomaar aan boord stappen.

Op dit moment mogen vliegmaatschappijen die informatie niet met elkaar delen, zodat een persoon bij KLM op de zwarte lijst kan staan, maar bij Transavia nog gewoon een ticket kan boeken.
"Het gaat om Europese wetgeving op het gebied van privacy en het uitwisselen van gegevens tussen vliegmaatschappijen. Het is zeker een complex vraagstuk, maar dat betekent niet dat het niet hoog op de agenda hoeft te staan", zegt Birte Nelen van FNV Luchtvaart.

Ze benadrukt dat alleen de excessen op zo'n lijst terechtkomen. "Het gaat er niet om dat iemand een keer een borreltje op heeft en wat jolig is, het gaat echt om mensen die zich misdragen aan boord en juist daarop zou zo'n lijst een afschrikkende werking kunnen hebben."

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws