NL EN
DONEER NU!

In Bergen op Zoom tijdens carnaval geen alcoholverbod op straat

1 februari 2024

In Bergen op Zoom tijdens carnaval geen alcoholverbod op straat Bergen op Zoom heeft ervoor gekozen tijdens carnaval ontheffing te verlenen van het alcoholverbod op straat. Dat laat een gemeentewoordvoerder aan een journalist van DPG Media weten.

In de Algemene Plaatselijke Verordening van Bergen op Zoom staat dat meerderjarigen op straat geen geopende fles alcoholhoudende drank bij zich mogen hebben en ook niet op straat mogen drinken. Een uitzondering geldt voor terrassen en op plaatsen waarvoor een evenementenontheffing geldt.

Door gedurende carnaval voor een groot aaneengesloten gebied een ontheffing van toepassing te verklaren, is het dus toegestaan alcoholhoudende dranken op straat bij zich te hebben en te drinken.

De gemeentewoordvoerder motiveert dat: "Strikt handhaven is lastig en geeft vervelende discussies die niemand wil." Daarom is voor deze oplossing gekozen. Bij geweld of overlast wordt wel ingegrepen.

Op het alcoholgebruik door minderjarigen zal ook met carnaval streng worden toegezien. Dat heeft de politie Zeeland-West-Brabant laten weten.

Bron: bd.nl.

Laatste nieuws