NL EN
DONEER NU!

Wielerploeg pakt uit met algemeen alcoholverbod

13 januari 2020

CEO John Lelangue voert een alcoholverbod in voor het personeel van wielerploeg Lotto-Soudal wanneer ze op trainingskampen of in koers zijn. "Enkel bij zeges, verjaardagen en speciale events kan een uitzondering gemaakt worden op deze code of conduct", aldus Lelangue.

Mecaniciens, ploegleiders en soigneurs die in het hotel samen de dag afsluiten met een biertje in de bar of een glas wijn bij het avondmaal. Het is bij wielerploegen tijdens wedstrijden net zo’n dagelijkse kost als massages voor de renners. Dat was ook zo bij Lotto-Soudal, dat in het milieu het etiket draagt een vrij 'Bourgondische' ploeg te zijn. Maar dat verandert nu.

Voor de renners bestond het verbod op alcohol en andere roesmiddelen al. Voor het personeel werd de drooglegging bij Lotto-Soudal ingevoerd tijdens het trainingskamp in december.

Naast veiligheid is ook het imago van de ploeg voor Lelangue een van de redenen voor de alcoholstop. "Elk personeelslid draagt tijdens koersen kledij van de ploeg met onze sponsors op. We zijn allemaal ambassadeurs van Lotto-Soudal."

Bron: nieuwsblad.be.

Laatste nieuws