NL EN
DONEER NU!

Evenementenbier bij EK Voetbal in Duitsland

16 juni 2024

Duitsland haalt veel uit de kast om het risico op rellen tijdens het EK Voetbal te verlagen. Een van de maatregelen is verplicht evenementenbier.

De eerste serieuze test om te kijken of de reeks beveiligingsmaatregelen aanslaan is de risicowedstrijd Servië tegen Engeland. De wedstrijd staat gepland voor zondagavond om 21:00 uur in Gelsenkirchen. In het Ruhrgebied worden naar schatting 40.000 Engelse fans verwacht en zo’n 8.000 supporters uit Servië. Het vermoeden is dat zich onder de Servische fans 500 hooligans bevinden, die bekend zijn bij de politie door een gewelddadig verleden of concrete plannen om te rellen.

Een van de preventieve maatregelen die de Duitsers invoeren, is dat er op de wedstrijddag in het stadion van Gelsenkirchen alleen bier met een lager alcoholpromillage mag worden. Een gewoon biertje in het stadion waar normaal gesproken Schalke 04 speelt, bevat 4,8%. Dat percentage is verlaagd naar 2,5%. Bovendien mogen er maximaal twee biertjes per persoon tegelijk worden gekocht en zijn de prijzen hoog (halve liter kost zo'n €7,50).

De Duitse autoriteiten hopen op deze manier de angel uit eventuele confrontaties tussen supportersgroepen te halen.

Bronnen: ad.nl, wdr.de en themirror.com.

Laatste nieuws