NL EN
DONEER NU!

Jongeren mijden Nederlandse camping, volgens Recron mede wegens alcoholverbod onder 18 jaar

24 juli 2016

Jongeren verkiezen steeds vaker een buitenlandse vakantiebestemming boven een camping in Nederland. Volgens onderzoek van NBTC-NIPO Research bleef vorig jaar 22% van de jonge vakantiegangers in eigen land. In 2005 was dat nog zo'n 50%.

Het beeld wordt herkend door de vereniging van recreatieondernemers, Recron. De organisatie ziet de invoering van het alcoholverbod voor jongeren tot 18 jaar in 2014 als een oorzaak. Ook zijn vliegvakanties goedkoper geworden en kiezen jongeren vaker voor zo'n zon-zekere vakantie in het buitenland.

STAP wijst erop dat er een fout staat in bijgaand NOS-artikel. Griekenland kent - net als wij - een alcoholkoopleeftijd van 18 jaar. Geldt ook voor andere Zuid-Europese landen als Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal. Zie in de bijlage het hele overzicht van de alcoholkoopleeftijden in EU-lidstaten.

Bron: nos.nl.

NBTC-NIPO Research laat desgevraagd weten dat het onderzoek waarin deze cijfers genoemd worden niet openbaar is. Het betreft namelijk een onderdeel van het overkoepelende ContinuVakantieOnderzoek dat NBTC-NIPO Research maakt in opdracht van specifieke afnemers.

overzicht-leeftijdsgrenzen-alcohol-in-eu-lidstaten-juli-2015.pdfoverzicht-leeftijdsgrenzen-alcohol-in-eu-lidstaten-juli-2015.pdf (60,5 kB)

Laatste nieuws