NL EN
DONEER NU!

Gemengde reacties op alcoholverbod Amsterdamse Wallen

24 juli 2020

Gemengde reacties op alcoholverbod Amsterdamse Wallen Het door de Amsterdamse burgemeester Halsema afgekondigde alcoholverbod op de Wallen valt niet bij iedereen in goede aarde.

Met het verkoopverbod hoopt burgemeester Halsema dat de bezoekers van de Wallen de 1,5 meterregel beter naleven en dat het krappe gebied minder aantrekkelijk wordt voor rondslenterende toeristen. Ook liet ze weten dat er extra wordt gecontroleerd en dat ze boetes en sluitingen niet schuwt.

“We hoorden het echt net pas,” zegt Henry Lee van de World Wide Supermarkt “Die drukte hou je zo niet tegen. Verbied dan de toeristen helemaal.” Hij is boos over de maatregel. “We verkopen al maanden niets, draaien halve omzetten. Dit verbod tot 1 september maakt het voor ons nog lastiger.”

Toch is het alcoholverbod voor sommigen heel welkom. Een bewoner loopt de Dirk van den Broek uit, nadat hij van de vrouw achter de kassa te horen kreeg dat ze geen alcohol verkopen. Hij haalt zijn schouders op. “Prima toch? Groepen toeristen gaan zuipen en staan in die kleine straatjes te schreeuwen. Van mij mag het verbod ook na corona blijven.”

Bron: parool.nl.

Laatste nieuws