NL EN
DONEER NU!

Vragen over Heineken als hoofdsponsor ‘750 jaar Amsterdam’

18 april 2024

Vragen over Heineken als hoofdsponsor ‘750 jaar Amsterdam’ DENK Amsterdam heeft aan het Amsterdamse bestuur vragen gesteld over het feit dat Heineken de hoofdsponsor wordt van ’750 jaar Amsterdam’.

Uit de antwoorden blijkt dat het College van B&W van de gemeente Amsterdam de ambities van het Nationaal Preventieakkoord onderschrijft en het problematisch alcoholgebruik wil terugdringen. Maar stelt wel uitdrukkelijk dat het NPA niet als doel heeft het terugdringen van het gematigd alcoholgebruik onder meerderjarigen (met uitzondering van zwangeren).

Door onderscheid te maken tussen het terugdringen van problematisch alcoholgebruik en het terugdringen van gematigd gebruik, kan het bestuur van de gemeente Amsterdam goedpraten dat Heineken wordt verwelkomt als hoofdsponsor van Amsterdam 750. Burgemeester Femke Halsema geeft in haar antwoorden op de vragen van DENK aan dat “de samenwerking met Heineken en het preventiebeleid naast elkaar kunnen bestaan”. Daarbij benadrukt zij dat Heineken als lid van Nederlandse Brouwers zich gecommitteerd heeft aan het NPA.

Halsema zegt toe dat Heineken geen rol zal spelen in (sport)activiteiten in het kader van Amsterdam 750, waarvan de doelgroep minderjarig is. Verder vindt zij Heineken verantwoordelijk voor de eigen reclame en communicatie.

Foto: Halsema en Van den Brink (Heineken) proosten op de samenwerking..

beantwoording-vragen-khan-inzake-heineken-als-hoofdsponsor.pdfbeantwoording-vragen-khan-inzake-heineken-als-hoofdsponsor.pdf (407 kB)

Laatste nieuws