NL EN
DONEER NU!

Nieuw goedkoop huismerkbier bij Lidl

27 oktober 2018

Nieuw goedkoop huismerkbier bij Lidl Opeens was het daar: Kordaat. Een pils 'voor alle kordate mannen van Nederland'. Televisiespotjes en bus-abri's moeten de hardwerkende en heldhaftige mannen op dit nieuwe biertje wijzen. Kordaat? Wie even verder zoekt, ziet dat het merk alleen bij Lidl te koop is. RTL Z dook in dit nieuwe, mysterieuze biertje.

Kordaat lijkt op Kornuit van Grolsch, de slogan van Kordaat is identiek (inclusief spelfout) aan die van Hertog Jan Bier, de verpakking lijkt op die van Brouwers, het huismerk van Albert Heijn. Er wordt alleen verzwegen dat het een huismerkbiertje van Lidl is. Lidl-woordvoerster Sascha van der Helm hierover: "Eerst het merk vestigen, dan pas de link leggen", waarmee ze doelt op een link met Lidl.

Lidl geeft toe dat Kordaat uit de ketels van Bavaria komt. Een kratje bij de Lidl kost ongeveer 6,50 euro. Ter vergelijking: een krat Bavaria met 24 flesjes kost bij Jumbo 12,18 euro. Overigens is het ene bier het andere niet. Kordaat heeft een alcoholpercentage van 4,8%. In Bavaria zit 5% alcohol.

Bron: rtlnieuws.nl.

Laatste nieuws